OBS! Det här evenemanget har passerat.

Legally blonde


En rosa glitterstorm drar in över Eksjö i vår när Teatertolvan för första gången intar Olsbergs Arena och skapar sin största produktion någonsin. Efter succéerna med Hairspray och Jesus Christ Superstar senaste åren är Teatertolvan mycket glada över att kunna presentera musikalen Legally Blonde 2019.

Om Legally Blonde
Livet ser ljust ut för Elle Woods. Hennes liv består av college-fester, cheerleading och soliga stränder. Varken studier eller jobb är en prioritet. Precis som för alla hennes vänner är det ultimata målet att gifta sig med en perfekt man, och Elle tror sig ha hittat honom: Warner Huntington III har utstrålningen, kontakterna och ambitionen som krävs för att göra vad han vill i livet, och efter flera år som par är skolan i full brand med förlovningsrykten. Men allt vänds upp och ner när motsatsen händer.

Warner har kommit in på Harvards juridiklinje och med senatordrömmen inom räckhåll behöver han mer än ett blondinskämt till fru. De gör slut, och Elles stora kärlek lämnar henne. Men Elle är övertygad om att de fortfarande hör ihop. Fast besluten att vinna tillbaka Warner bestämmer hon sig för att visa vad kärlek kan åstadkomma, och söker till Harvard hon med. Vägen dit blir inte lätt, men under resans gång upptäcker Elle en sida av sig själv som hon aldrig trodde fanns och elitskolan får sin första Gucciklädda elev.

Frågan är: hur ska Elle klara sig i en värld där att vara snygg och blond innebär fler fördomar än fördelar?

Föreställningsinfo:
Rekommenderas från 7 år pga delvis grovt språk i föreställningen.
Föreställningen är ca 2,5 h inklusive 30 min paus. Insläpp sker 30 min innan föreställningsstart.

Arrangör:
Teatertolvan

Föreställningar:
Fredag 26 april kl. 19
Lördag 27 april kl. 14 & 19
Söndag 28 april kl. 16

Fredag 3 maj kl. 19
Lördag 4 maj kl. 14 & 19
Söndag 5 maj kl. 16

Fredag 10 maj kl. 19
Lördag 11 maj kl. 14 & 19
Söndag 12 maj kl. 16

Biljettpris:
Vuxen: 290 kr
Barn tom 18 år: 250 kr
Pensionär: 250 kr
Familj, 2 vuxna, 2 barn: 1000 kr

Biljetterna säljs på Nortic.se samt hos Eksjö Turistbyrå.
Länk till biljettköp


Olsbergs Arena