OBS! Det här evenemanget har passerat.

Musikcaféserien: Duo Naranjo-Weurlander


Musikalisk passion över alla gränser

Två kvinnor. Två världsdelar. Två instrument. När virtuoserna Tania Naranjo, med ursprung i Chile, och Minna Weurlander (Finland) möts och eldar igång piano och dragspel blir det en alltigenom gränsöverskridande upplevelse.

Med rötterna i två olika världsdelar men med samma passion för musiken finns det fler saker som förenar än som skiljer Tania Naranjos och Minna Weurlander åt. Deras musik är djupt personlig – full av lust och nostalgi, virtuositet och återhållsamhet som skapar ett ljudlandskap som ger lyssnaren en nästan filmisk upplevelse.

Om duon

 ”…world class duo with passion, sadness, virtuosity and impetuous joy…” 

Tania Naranjo växte upp i Santiago, Chile. Tidigt kom hon i kontakt med, och utvecklade en stark passion för, klassiskt piano och chilensk folkmusik. Tania är en etablerad pianist och sångerska som numer bor i Sverige. Hon har framfört sin egen musik över hela världen både i solokonserter, med symfoniorkester och med egna konstellationer. Hennes musik är inspirerad av jazz, argentinsk tango, 1900-talets moderna kompositörer, urban chilensk musik och folkmusik från Anderna.

Minna Weurlander är född och uppvuxen i Finland. Hon är konsertspelare och kompositör och har arbetat med allt från symfoniorkester till samtida, experimentell dans och teater. Minna experimenterar ofta med dragspelets olika sonoriteter, dess perkussiva egenskaper och massiva ljud. Hennes musik och hennes spelstil har varit starkt influerad av den ryska dragspelstraditionen och givetvis av den argentinska tango.

Både Naranjo och Weurlander har länge erkänts som starka profiler och artister på klassiska, världs- och jazzmusikscener och har numera hela världen som sitt arbetsfält.

Smakprov från duo Naranjo-Weurlander

https://www.youtube.com/watch?v=csJkdGWMARQ(Extern länk)

https://www.youtube.com/watch?v=417j35QtsZI(Extern länk)

Fika ingår i din biljett.


Olsbergs Arena