OBS! Det här evenemanget har passerat.

INSTÄLLT! Ev. streamad konsert, återkommer! Musikcaféserien; Lise & Gertrud


Lise & Gertrud är duon som slår knockout på publiken med sina versioner av låtar som ”alla” har hört. På ett avskalat och personligt sätt skapar dessa supermusikaliska artister något alldeles eget – med bara två röster och en cello.

Duon tolkar både svenska sånger av till exempel Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk, Hasse & Tage och Povel Ramel som världshitar av storheter som Beatles, Elton John och ABBA. Alltid på sitt eget personliga sätt och ofta med en stor portion humor. Rösterna går i och ur varandra med telepatisk timing, meningar som påbörjas av den ena och avslutas av den andra.

Om duon

Lise & Gertrud möttes på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och upptäckte att de delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise & Gertrud, två röster och en cello.

Idag tillhör de toppskiktet av svenska scenartister. Deras musikaliska skärpa, vässade humor och generositet gör dem unika i sitt slag. De har uppträtt på både Pride och i Dalhalla samt medverkat i en rad svenska tv-program som Nobelfesten, Så ska det låta och Allsång på Skansen för att nämna några.

Pressröster:

”Två fenomenala röster och en stämsång med sällan hörd precision och känsla.”

Nya Lidköpings -Tidningen

”Musik med Karisma”

Piteå Tidning

Fika ingår i biljetten


Olsbergs Arena