OBS! Det här evenemanget har passerat.

INSTÄLLT! Musikcaféserien: Sinfoniettans salongsorkester


SINFONIETTAN SPELAR SALONGSMUSIK

Upplev en musikalisk skatt som rör sig i landet mellan klassisk musik och populärmusik. Med Jönköpings Sinfoniettas Salongsorkester under ledning av Christian von Gehren.

Salongsmusik som genre hade sin glansperiod under senare delen av 1800-talet och början på 1900-talet. Då spelades den ofta för allmänheten via restauranger och radio men genren har anor tillbaka till romantiken, en tid när den framfördes vid littera och konstnärliga salonger för en intim publik.

Om Christian von Gehren

Christian von Gehren är sedan 2017 chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta. Han debuterade som operadirigent redan vid 21 års ålder och har bland annat varit konstnärlig ledare vid operan i Leipzig och operan i Marseille och samarbetat med symfoniorkestrar i Malmö, Köpenhamn, Århus och Ålborg. Christian dirigerar även samtida musik, ofta tillsammans med Munich Radio Orchestra och samtida tyska kompositörer, men även i Skandinavien. Jönköpings Sinfonietta, som han leder, är en modern symfoniorkester vida uppskattad för sin klang och precision.

Fika ingår i biljetten.


Olsbergs Arena