Musik

Musikcaféserien: Bengan Janson Solo

, Olsbergs Arena, Eksjö

OBS! Det här evenemanget har passerat.

En dragspelevinks betraktelser

Bengan Janson har varit artist i mer än trettio år. Med osannolikt musikaliskt sväng och humor rör sig den glade spelmannen gränslöst mellan jazz, visa och folkmusik, varvat med musikkomik och underfundigheter. Gotlandsfår, familjeporträtt, massa turnéminnen… och en och annan låt förstås!

Bengan Janson behöver knappast en introduktion. Sedan slutet på 1980-talet har han förekommit i de mest brokiga musikkonstellationer och har prisats med bland andra KaRAMELodiktstipendiet och Monica Zetterlund-stipendiet. Han har hundra timmar live-tv med musikkomikbandet Östen med resten i bagaget och under sina tre decennier som artist har Bengan spelat med bland andra Kalle Moreaus, Ann-Sofie von Otter och Putte Wickman, gjort revy med Ulla Skoog och Thomas von Brömsen och dessutom samarbetat med Allan Edwall och Kristina Lugn.

Få artister har som Bengan Janson sömlöst kunnat röra sig mellan musikgenrer. Med sin enastående musikaliska talang, spelglädje och nära publikkontakt kommer tangentekvilibristen att bjuda på ett härligt program som summerar hans år på scen.

Medverkande Bengan Janson

Abonnemang 700 kronor säljs via Nortic.se
Enstaka biljetter 160 kronor, som säljs via Nortic.se och i samband med musikcaféet. Studerande 75 kronor säljs på plats innan musikcaféet.
Arrangör Eksjö Kommun och Olsbergs Arena


Fler evenemang på Olsbergs Arena