Musik

Musikcaféserien: I full frihet

, Olsbergs Arena, Eksjö

OBS! Det här evenemanget har passerat.

Nina Åkerblom Nielsen i ett musikaliskt möte med Stefan Wingefors och Greger Siljebo

Visa, folkmusik, jazz, klassiskt, eller allt samtidigt… Ja det får lyssnaren avgöra. Det mesta finns att hitta i det musikaliska mötet mellan dessa tre musikanter när de lämnas i full frihet.

Nina Åkerblom Nielsen, multiartist och tjejen som kan allt, ett epitet med hög sanningshalt. Med utbildning på musikhögskolorna i både Stockholm och Göteborg bakom sig har Nina hunnit med att göra karriär på flera områden. Från framstående sångerska med fina skivproduktioner och utlandsturnéer till kompositör inom flera genrer. I den här produktionen möter Nina en kompetent duo bestående av två av landets främsta musiker inom varsitt område.

Stefan Wingefors, den smått mytomspunna värmlandssonen som figurerat i Göteborgs och Sveriges musikertoppskikt sedan tidigt 90-tal. Stefan är en av Sveriges mest anlitade frilansmusiker inom jazz, pop och folkmusik och växlar obehindrat mellan piano, bas och dragspel. Han har synts med artister som Victoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson och Nils Landgren för att nämna några. Till vardags är Stefan pianist i Bohuslän Big Band.

 Greger Siljebo, violinist och mandolaspelare. Med sin musikaliska bredd och öppenhet har han blivit en flitigt anlitad musiker och kapellmästare i olika sammanhang. Med artister som Alf Hambe och Eva Bartholdsson har han stått på de flesta av landets vis och folkmusikscener och på andra scener hittar man honom tillsammans med artister som t ex Jenny Berggren och Jakob Petrén. I 2016 års version av Spelman på taket på Spira kunde Greger ses i rollen som spelmannen. Greger äger sedan 1985 rätten att titulera sig Riksspelman.

 

Fika ingår i din biljett.

Olsbergs Arena Eksjö 19.00
Information Annika Fyhr 0381-361 81
Abonnemang 450 kronor säljs på Tourist center
Enstaka biljetter 150 kronor säljs i samband med musikcafeét
Arrangör Eksjö Kommun och Olsbergs Arena

 


Fler evenemang på Olsbergs Arena