Musik

Musikcaféserien: Rytm och serenad

, Olsbergs Arena, Eksjö

OBS! Det här evenemanget har passerat.

Jönköpings Sinfoniettas mesta förförare ger sig återigen ut på charmoffensiv. Den här gången tillsammans med slagverk – för att maximera känslan. 

Serenadensemblen från Kulturhuset Spira utgörs av dubbla blåskvintetter. I år är gruppen dessutom förstärkt av Sinfoniettans egna slagverkare, Mats Olsson. Räkna med ett taktfast och svängigt program utöver det vanliga!

Ursprungligen var en serenadensemble* köpt av någon för att framföra kärleksmusik en klar och lugn kväll under fönstret hos den hen ville förföra. Ensemblen kunde vara allt från en sångare med gitarr till en liten stråkorkester. Blåsinstrument var särskilt populära, eftersom de kunde spelas i alla väder.

Med tiden har begreppet serenad* börjat användas för att beskriva ett underhållande och lätt stycke, framfört av en ensemble med ett dussin musiker.

Årets höjdpunkt

Jönköpings Sinfoniettas Serenadensemble har funnits i olika formationer i några år. Som grupp älskar de att utvecklas genom att repetera och framföra egen vald musik. Att åka på Musikcaféturné i länet och träffa publiken på nära håll är en av årets höjdpunkter.

*Ordet härstammar från italienskans serenata, av sereno som betyder ungefär ”klar natt”.

MEDVERKANDE
Vakant flöjt
Vakant flöjt
Adrian Roach oboe
Maria Bolton oboe
Charlotta Savander klarinett
Paloma Pinto Viloria klarinett
Tony Liu fagott
Lou Paquin fagott
Vikarie, horn

Per Wilhelmsson horn
&
Mats Olsson, slagverk

Trailer till kommande turné

https://youtu.be/7S55H6jKphw


Fler evenemang på Olsbergs Arena