Musik

Musikcaféserien: Kv. Arken

, Olsbergs Arena, Eksjö

OBS! Det här evenemanget har passerat.

Från drömmar till dans


Kontrasternas trio – med förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära. Men som inte heller räds att spela upp till dans. Skånetrio med traditionell klezmer såväl som nyskrivna, egna kompositioner på sin repertoar.

Kv. Arken bildades hösten 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret de bor och rör sig kring i Malmö. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017. Alla tre medlemmarna skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och fyller Arken med originalkompositioner och traditionell klezmer.

Om de medverkande

Annika Jessen (klarinett) har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt en stor publik.

Elina Nygren (viola) har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och experimentella popbandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar i Sverige såväl som utomlands.

Anna Thorstensson (cello) spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye, Giovannikvartetten, Systerskapa och kvartetten Sexton Strängar.

MEDVERKANDE
Annika Jessen, klarinett

Elina Nygren, viola

Anna Thorstensson, cello

Abonnemang 600 kronor säljs på Tourist center och Nortic.se
Enstaka biljetter 160 kronor säljs via Nortic.se och i samband med musikcafeét
Arrangör Eksjö Kommun och Olsbergs Arena


Fler evenemang på Olsbergs Arena