Musik

Musikcaféserien: Landgren & Lundgren

, Olsbergs Arena, Eksjö

OBS! Det här evenemanget har passerat.

Två jazzlegender

Nils ”Nisse” Landgren och Jan Lundgren är två stjärnor från den svenska jazzscenen med otaliga succéer i bagaget. Nu turnerar trombonisten och pianisten i Musikcaféserien med låtar från det gemensamma albumet Kristallen, en musikalisk diamant med kammarjazz, folkviseblues och godbitar ur The Great American songbook.

Med låtar från sitt albummålar duon Nisse Landgren och Jan Lundgren en lugn och behaglig plats där musiken får flöda fritt. Folkvisor från Värmland möter legendariska jazzmelodier från den traditionella amerikanska scenen och egna pianokompositioner flätas samman med hits av The Beatles. Resultatet blir en unik upplevelse och jazz i sin renaste form.

Om de medverkande

Trombonisten Nils ”Nisse” Landgren och pianisten Jan Lundgren är två av Sveriges främsta jazzmusiker och har rönt stora framgångar på scen. Nisse Landgren prisades 2016 med medaljen Litteris et Artibus för sina insatser och Jan Lundgren är konstnärlig ledare för de två festivalerna Ystad Sweden Jazz Festival och danska Jazzhus Montmartre. De båda är dessutom ledamöter i Kungl. Musikaliska Akademin. 2020 släppte de albumet Kristallen tillsammans.

Medverkande

Nils Landgren
Jan Lundgren

Abonnemang 700 kronor säljs via Nortic.se
Enstaka biljetter 160 kronor, som säljs via Nortic.se och i samband med musikcaféet. Studerande 75 kronor säljs på plats innan musikcaféet.
Arrangör Eksjö Kommun och Olsbergs Arena


Fler evenemang på Olsbergs Arena