Musik

Musikcaféserien: Lelo Nika & Mattias Rodrick

, Olsbergs Arena, Eksjö

Virtuos världsmusik

Ackordeonisten Lelo Nika och cellisten Mattias Rodrick möts i ett enastående samspel i gränslandet mellan folkmusik, klassisk kammarmusik och improvisationsmusik. Nu bjuder de på en repertoar av nya kompositioner för cello och ackordeon samt egna, unika tolkningar av välkända stycken och melodier.

Under 2017 arbetade Lelo och Mattias tillsammans för första gången i Förklädd Gud på Folkoperan. Där påbörjade duon det samarbete som nu visas i en konsertturné genom Musikcaféserien.

Lelo Nika är en av världens främsta ackordeonister och spelar regelbundet med symfoniorkestrar i och utanför Sverige. Lelo fick sitt första dragspel när han var fem år och växte upp i en familj känd för att låta den romska musiken gå i arv genom generationerna. Han brinner för att både bevara och utveckla de musikaliska traditioner som han kommer från, liksom att komponera ny musik.

Cellisten Mattias Rodrick studerade vid Musikhögskolan i Malmö och i Rochester i USA innan han tog solistdiplom från Royal College of Music i London. Han har medverkat i flera konserter som spelats på P2 i Sveriges Radio. Sedan 2015 är Mattias solocellist på Folkoperan och spelar regelbundet som solist i andra svenska orkestrar.  

Medverkande

Lelo Nika, ackordeon
Mattias Rodrick, cello

Abonnemang 700 kronor säljs via Nortic.se
Enstaka biljetter 160 kronor, som säljs via Nortic.se och i samband med musikcaféet. Studerande 75 kronor säljs på plats innan musikcaféet.
Arrangör Eksjö Kommun och Olsbergs Arena


Fler evenemang på Olsbergs Arena