Musik

INSTÄLLT! Musikcaféserien: Mikael Godée och Malvakvartetten

, Olsbergs Arena, Eksjö

OBS! Det här evenemanget har passerat.

Mikael Godée och Malvakvartetten  – stråkar och saxofon i nytt uttryck

Improvisation är en viktig ingrediens i det musikaliska samarbetet mellan sopransaxofonisten Mikael Godée och stråkkvartetten Malvakvartetten. Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier vävs samman till en spännande musikalisk upplevelse som gör avtryck.

Sopransaxofonen med sin varma klangfärg i förening med stråkkvartettens mättande klanger skapar musik som ligger nära kammarmusikalisk konstmusik. Samarbetet mellan Mikael Godée och MalvaKvartetten tog form under 2015. Mikael hade länge haft en dröm att skriva musik för sopransaxofon och stråkkvartett och MalvaKvartetten såg potential för ett kreativt utbyte.

Mikael Godée är sopransaxofonist och kompositör bosatt i Göteborg och har turnerat över hela världen.

MalvaKvartetten är en stråkkvartett som drivs av stor kreativitet och inte räds att sticka ut. De gillar att tänja på gränserna när de väljer repertoar. Ett stort värde sätts i att presentera musik av unga kompositörer, musik från olika delar av världen och kultursfärer som vanligtvis inte får fokus i konstmusiken. MalvaKvartetten bildades 2008 på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet där de studerade kammarmusik på kandidat- och masternivå. De har även bedrivit utbytesstudier som stråkkvartett vid Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ Berlin. Idag har de kvartettspelet som sin huvudsakliga sysselsättning med basen i Stockholm och Göteborg.

Medverkande

Mikael Godée sopransax, komposition,

Emelie Molander violin,

Knapp Britta Pettersson violin,

Maria Jonsson viola,

Johanna Niederbacher cello.

 

Fika ingår i din biljett.

Olsbergs Arena Eksjö 19.00
Information Annika Fyhr 0381-361 81
Abonnemang 450 kronor säljs på Tourist center
Enstaka biljetter 150 kronor säljs i samband med musikcafeét
Arrangör Eksjö Kommun och Olsbergs Arena

 


Fler evenemang på Olsbergs Arena