OBS! Det här evenemanget har passerat.

Musikcaféserien: Serenadensemblen


Vårkänslor på klassiskt vis

Vi har glädjen att än en gång presentera Jönköpings Sinfoniettas egen serenadensemble, nu tillsammans med en kontrabasist. Det utlovas skön och överraskande musik framförd i olika konstellationer där ensemblens klangliga dynamik tas tillvara. Serenadensemblen utgörs av en dubbel blåskvintett som speglar musikernas personlighet genom de olika instrumenten.

Ordet ”serenad” kommer från italienskan och betyder klar och lugn. Ursprungligen var en serenadensemble köpt av en man för att framföra kärleksmusik en klar och lugn kväll under fönstret till kvinnan som mannen ville förföra. Ensemblen kunde vara allt från en sångare med gitarr till en liten stråkorkester. Det var även populärt att ha blåsinstrument som kunde spela starkt utomhus. Med tiden förvandlades begreppet och ”serenad” användes för att beskriva ett underhållande och lätt stycke, framfört av en ensemble med ett dussin musiker.

Jönköpings Sinfoniettas Serenadensemble har spelat i den här formationen i några år och älskar att utvecklas genom att repetera och framföra egen vald musik. Att åka på Musikcaféturné i länet och träffa publiken på nära håll är naturligtvis en höjdpunkt för musikerna.

Medverkande
Eva Ljungberg flöjt
Viktoria Lindström flöjt
Adrian Roach oboe
Maria Bolton oboe
Charlotta Savander klarinett
Paloma Pinto Viloria klarinett
Tony Liu fagott
Lou Paquin fagott
Per Wilhelmsson horn
Ytterligare en musiker horn
Anders Gerhardsson kontrabas

Fika i pausen ingår i entrébiljetten vid samtliga föreställningar.


Olsbergs Arena