Musikcaféserien: Tolkienensemblen


Tolkienensemblen – musikaliska tolkningar ur Sagan om Ringen firar 25 år

Kammarensemble på sex personer tolkar musiken från Sagan om ringen-filmatiseringarna i klassisk och irländsk folklorisk stil. Förutom vackra älvlåtar och glada hobbitsånger framför de också melankoliska ballader. 

En kombination av nya restriktioner i Danmark, att smittspridningen ökar i Europa, och att det möjligen påverkar resmöjligheter mellan länderna gör att Caspar, Billy och Tolkienensemblen är alltför oroliga att Billy inte kommer kunna resa åter till USA. Därför får vi tråkigt nog ställa in Billys medverkan i Musikcaféserien. Kontakta respektive arrangör om ni har frågor om ovanstående.

Tillsammans med den danska gitarristen och kompositören Peter Hall delades dikterna och sångerna från Sagan om ringen upp i olika genrer. Lyriska låtar tillskrivs de vackra alverna och folkloriska låtar hobbitar, människor och dvärgar.

I år firar den världsberömda Tolkienensemblen 25-årsjubileum. Kompositören Caspar Reiff grundade ensemblen 1995 och skapade världens första kompletta musikaliska tolkning av dikter och låtar från ”Sagan om Ringen-triologin”. Under åren 1997 – 2005 spelade de in fyra album. Inspelningarna släpptes över hela världen och ensemblen har uppträtt i många av Europas konsertsalar, inklusive Gewandhaus i Leipzig, Concert Gebouw i Amsterdam, Le Grand Rex i Paris, Concert Hall Wien och Friedrichstadt Palats i Berlin.

 

Medverkande:

Caspar Reiff, gitarr

Jenny Elfving, violin

Sibeal Hill, sång och dans

Nikolaj Holger, piano/ keyboard och sång

Anna Bäk Christensen, sång

Carl Reiff, gitarr, penny-whistle och sång

 

Fika ingår i din biljett.

Olsbergs Arena Eksjö 19.00
Information Annika Fyhr 0381-361 81
Abonnemang 450 kronor säljs på Tourist center
Enstaka biljetter 150 kronor säljs i samband med musikcafeét
Arrangör Eksjö Kommun och Olsbergs Arena

 


Olsbergs Arena