Sport

Swimrun i Eksjö

, Olsbergs Arena, Eksjö

OBS! Det här evenemanget har passerat.

Swimrun i den småländska naturen med 25 delsträckor i mycket varierande terräng från gamla stan i Eksjö genom trolska skogsmiljöer med passage i 9 olika sjöar. Loppet vänder sig både till nybörjare & elit, du tävlar i 2-manna lag.

Sjöloppet har något för alla! Detta då vi har 3 klasser och banor att väja på. Distansbanan (30km) sprintbana (15km) och en familjeklass (1km). I Distans och sprintloppet finns tre klasser; Herr, Dam och Mix. Pris delas ut till placering 1-3 i respektive klass, samt utlottningspriser. Vid nytt banrekord får du ett bonuspris i form av ett par Swimrun skor av vår sponsor Pölder!

För att tävla i Swimrun, behövs ett par löparskor och en våtdräkt. Tävlingen kräver inget medlemskap i någon idrottsförening, istället tävlar du under eget lagnamn. Lägsta ålder för att delta i Distans eller sprintloppet är 18 år* (*dispens kan ske). I familjeklassen finns ingen nedre gräns. All information om utrustning finns under fliken tävlingsregler.

Vi är riktigt stolta över vår bana som måste upplevas, variationen är stor. Distansbanan passerar nio olika sjöar vilket gör att det är mycket miljöombyte med många olika underlag. Utöver banan är vi extra stolta över att ha många andra saker som utmärker vårt arrangemang. Några exempel på detta är att vi har gratis hoppborgar i det gemensamma start och mål området (Vattenledningsparken). Parken ligger bredvid nybyggda idrottshallen Olsbergs Arena vilket bidrar till god service för dig som deltagare med gratis parkeringsmöjligheter i direkt anslutning till det samlade området och att vi använder vi använder arenans omklädningsrum och toaletter. Under loppet satsar vi på säkerhet med många funktionärer utmed banan. Efter målgång får du en målgångströja och mat. Då distans respektive sprintloppet har olika starttider, blir det en relativt samlad målgång med mycket folk som minglar och stannar kvar till vår uppskattade prisutdelning där alla har chans till pris då vi lotter ut en mängd olika priser till närvarande lag.

Senare på kvällen arrangeras även en After Swimrun* (denna ingår inte i startavgiften).

Sjöloppets första lopp för dagen är barn/familjeklassen. I detta lopp tillåter vi ”alla” olika lag. Det kan t.ex. vara barn/vuxen, 2 syskon, kompisar själva eller med en vuxen etc. Allt för att få en rolig upplevelse tillsammans. Priset i denna klass är endast 300 kr, då ingår målgångsmedalj till alla samt korv och saft.

Starttiden möjliggör att du som deltagare först kan ställa upp i barn/familjeklassen. Som vuxen har du efter detta lopp tid till förberedelser inför din egen utmaning med en annan partner på en av våra längre distanser.

Har du någon fråga kring loppet, är du alltid välkommen att kontakta oss på info@sjoloppet.se

Kostnaden är samma för Distansloppet och Sprintloppet:

Från 1 oktober 1590 sek/lag.

Från 1 januari 1990 sek/lag.

Från 7 maj 2290 sek/lag.

Barn/familjeklass: 300 kr/lag.

Vid byte av partner, korrigerad anmälan. Tillkommer en extra kostnad á 200kr.

Starttider:

Barn/familjeklass: 09:30

Distansloppet: 11:00

Sprintloppet: 12:30

Prisutdelning ca 15:45

Start och målområde är vattenledningsparken i centrala Eksjö.
Tävlingscenter för Sjöloppet är Eksjö Olsbergs arena som ligger i direkt anslutning till parken. Där finns tävlingsbyrå, omklädningsrum, möjlighet till förvaring av väska under lopp (för värdesaker ansvaras ej) och toaletter.
Tävlingsbyrån öppnar kl. 08:00 för uthämtningen av ditt startkitt innehållande din nummerväst och badmössa.

Varmt välkomna!


Fler evenemang på Olsbergs Arena